Berlin.hu

Erasmus. Budapest. Berlin. Vásárhely. Egyetem. Tanulás. Városnézés. Utazás. Buli. Honvágy. Újarcok. Pszichológia. Knut.

Friss topikok

  • Luca_Berlin: Sziasztok lánykáim! No, én is örülök, hogy hallok felőletek! Bocs, hogy én ritkán jelentkezem, de... (2009.03.09. 20:29) színes-szürke hétköznapok
  • ambivalencia: @Luca_Berlin: a megáll az időben mondta ezt az egyik srác, akinek sikerült berúgnia egy korty kólá... (2009.03.04. 08:08) Első nap a Freie-n
  • Luca_Berlin: Jaja! Bár lehet, hogy még nem jártam ott, de olyan lehet! Kedves tőled kedves kedves Ambivalencia,... (2009.03.03. 14:01) Utazás-megérkezés
  • Ecó: Átérzem :) én ugyan nem tudtam ott lenni, búcsúztatni. Ehelyett én veled együtt élem át az új hely... (2009.03.01. 14:08) Indulás előtt

Linkblog

HTML

Első nap a Freie-n

2009.03.03. 00:08 Luca_Berlin

Hahó!

 

Az előző bejegyzést is most tettem fel, de azok még a tegnapi élmények. Írok pár szót a mai napról is. Azt hiszem nem lesz hosszú, és érdekes sem, mert feküdnöm kellene, holnap korán kelek, fáradt vagyok....

Szóval, első nap a Vorkurzon...Mint kiderült, a vendégházban lakó emberkék közül szinte mindenki jött reggel a Vorkurzra, úgyhogy reggel már hatan-heten vágtunk neki az egyetem felderítésének. Hihetetlen könnyű itt ismerkdeni, az emberek azt hiszem eléggé félnek a magánytól és boldog-boldogtalanhoz odamennek beszélgetni. Tegnap este kiültem még az asztalhoz egy közös részbe, és mindenki, aki elment mellettem -kivéve egy gonosz arcú olasz lányt- odajött hozzám pár szót beszélgetni. hihetetlen, hogy az első kérdés itt nem a hogy hívnak, a mit tanulsz, vagy a hogy vagy-mikor érkeztél, hanem, hogy hova valósi vagy. Fura...Mások számára ez az első és legfontosabb infó, amit tudni akarnak rólad. Először szinte csak Kelet-Európaiakkal találkoztam, de már a vendégházban is voltak KARAKTEREK. Például Pierre, az ötvenéves Erasmus-diák, akiről azt hittük először, hogy valaki apukája. De nem. Azaz ki tudja..:D!

No, a lényeg annyi, hogy bementünk az egyetemre, és kb fél óra alatt annyi embert "ismertem meg", mint a gólyatábor első napján. És tényleg para, de én is szinte mindenkinek csak a nemzetiségét jegyeztem meg.

A német pontosságról anniyt, hogy az csak egy legenda!!! Az Erasmusos diákok pontosak, a német oktatók egyáltalán nem!!!! Sokat kellett várnunk, mire történt valami..

Egy hatalmas előadóteremben vártuk, hogy legyen már valami, de mint említettem, hatan-heten voltunk, beszélgettünk, szóval jó volt. Sokan ültek egyedül, őket kicsit sajnáltam. Bár utóbb kiderült, hogy ez az állapot nem tartott sokáig. Szerencsére. Körbevezettek az egyetemen, amit körülbelül úgy tudnék leírni, hogy a frankfurti gimi és az ELTE Lágymányosi Campusának keveréke. De asszem rajtam kívül talán csak Eszti látta mindkettőt. Szóval hiperszuper, modern, fehér folyósók színes ajtókkal és padlószőnyeg. Ez is elég kemény...:D! Amúgy meg tele van az épület a diákok által üzemeltett kis büfékkel, van itt minden a biocaffe-tól a gigaméretű menzáig.

Szétnéztünk, utána leteszteltek minket. A sanda gyanúm beigazolódott: nem beszélek németül. A tesztem A2-es lett, ami kb egy újrakezdő szintnek jóindulattal megfeleltethető, a nyelvvizsgám elvileg B2-es. Hát igen, mindig tudtam, hogy az egy fatális véletlen volt. De sebaj, legalább talán majd az alapoktól kezdjük a történetet!!!

Amúgy tényleg rengeteg jófej ember van, és a nyelvkurzuson kívül szerveznek nekünk egy rakat extra programot, kirándulásokat,kortárs mozi lesz minden héten, színház, workshopok, soksoksoksok minden....

Holnap lesz az első valós nyelvóránk! A szintünknek megfelelő...:D:D:D!!!

 

Délután pedig átköltöztünk a végleges szállásra!! Elég jó, olyan mint egy kommuna, vagy nem is tudom. Egyáltalán nem koli-szerű. Van minden szinten egy nappali rész tévével, étkezővel, meg egy konyha. Ami elég dzsuvás, szóval olyan....hát hogy is mondjam, kautikus. De szép amúgy, meg nagyon jó a hangulat! Annyit még elárulnék, hogy jelenleg a mi házunkban 7 magyar tartózkodik, ebből ketten vendégek, egy csaj meg jövő héten kiköltözik, de akkor is dúrva. Szóval ma este Jánossal és Dalmával palacsintáztunk a koliban!!!

No, a koliról még írok, meg a suliról is, meg a városról is, meg igazából mindenről, szebbet, jobbat, izgalmasat, de most még ez a két nap elég zsúfolt volt és fáradt is vagyok!!!

Pápuszi: Luca

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fluca.blog.hu/api/trackback/id/tr49976674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ambivalencia 2009.03.03. 11:21:39

"pierre-pierre, ez kábítószer..."

Ecó 2009.03.03. 23:08:39

Én beazonosítottam a sulit ;)
jó hogy nálad vannak magyarok. Itt én vagyok egyedül. Ami jó,mert csak angolul beszélek, de rossz is, mert itt a többség nemzetiség alapjá csoportosulnak.
Jóétvágyat a palacsintákhoz :)

ja, nálunk is van 35 éves fószer, diák, kicsit pedo az ürge... no komment

ambivalencia 2009.03.04. 08:08:46

@Luca_Berlin: a megáll az időben mondta ezt az egyik srác, akinek sikerült berúgnia egy korty kólától.:P
süti beállítások módosítása